Ijzer

Ijzer helpt zuurstof door je lichaam te vervoeren, waardoor je voldoende energie hebt en goed kunt concentreren.

Kinderen en volwassenen hebben 8 mg ijzer per dag nodig, terwijl vrouwen tussen de 14 en 50 jaar het dubbele nodig hebben (1).

Ijzer zit in dierlijke eten zoals vlees van een koe (2.5 mg), tonijn (0.7 mg), of varkensvlees (1 mg).* 

Het zit echter ook in plantaardig eten zoals tempeh (5 mg), cashewnoten (4 mg) of linzen (7 mg).*

Het zit bijvoorbeeld ook in bonen (7 mg), tofu (5 mg) en spinazie (4 mg).*

Help de dieren en haal je ijzer uit planten! Interesse in meer tips?

*Alle waarden zijn per 100 gram.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld om algemene en nuttige informatie te geven over voedingsstoffen uit plantaardige producten. Deze informatie vervangt geen medisch advies, diagnose of behandeling. Als je medische vragen hebt of gezondheidsklachten ervaart, neem dan contact op met een arts of een andere zorgverlener. We doen ons best om de informatie correct en up-to-date te houden, maar kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de juistheid of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie is helemaal voor eigen risico.