Diabetes type 2

Het eten van rood vlees vergroot de kans op diabetes type 2 (1, 2). 

Rood vlees bevat namelijk verzadigd vet, cholesterol en heemijzer, die je bloedsuiker kunnen verhogen en insulineresistentie kunnen veroorzaken (3).

Uit onderzoek blijkt dat het eten van groenten en fruit juist beschermt tegen diabetes Type 2 (4).  

Groenten en fruit beschermen zitten namelijk vol met gezonde vetten, vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels (5).

Organisaties tegen diabetes type 2 raden daarom aan om meer planten en minder (bewerkt) rood vlees te eten (6 - 8). 

Op onze website vind je handige tips om diervriendelijker te leven en daarmee je kans op diabetes type 2 te verlagen!

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld om algemene en nuttige informatie te geven over voedingsstoffen uit plantaardige producten. Deze informatie vervangt geen medisch advies, diagnose of behandeling. Als je medische vragen hebt of gezondheidsklachten ervaart, neem dan contact op met een arts of een andere zorgverlener. We doen ons best om de informatie correct en up-to-date te houden, maar kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de juistheid of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie is helemaal voor eigen risico.